Чай - це ціла філософія

 


 

Щоб розкрити справжній секрет чаю, до Міжнародного дня чаю, в рамках проекту «Бібліотека сімейного читання», бібліотека-філія №17 підготували творчу зустріч «Чай – це ціла філософія».

Чайна культура формувалася у Китаї протягом тисячі років. Гості довідалися, як у чайних традиціях гармонійно переплітаються філософія, етика та мораль. Вони дізналися, що вчення про чай втілює єдину ідею про «чистоту, повагу, радість та правдивість». Аби допомогти бібліотекарам перетворити книгозбірню на маленький куточок китайської історії, до нас приєдналася родина Діхнич, майстри чаю .
Чайний митець Сергій розповів, що під час чаювання особлива увага приділяється навколишньому середовищу, атмосфері, самій техніці заварювання, музиці та спілкуванню. Також він надав можливість спробувати унікальний фіолетовий квітковий чай, який дійсно прийшовся до смаку всім. До чайної церемонії охоче приєднувалися й користувачі книгозбірні, по-справжньому оцінивши як руку чайного майстра, так і унікальний смак напою. На заході лунали розмови щодо філософії далекого Сходу, таємниці та секрети якого трохи розкрилися для мешканців м-ну Академічний, наших читачів, силами бібліотекарів та чайного майстра. Тож пийте чай, розвивайте розум і насолоджуйтесь
 життям!











































































Коментарі