Дитяча психіка: як вберегти дитину від стресу

 


Дитяча психіка: як вберегти дитину від стресу» ( До Всесвітнього дня здоров’я) в бібліотеці-філії №17 проведена година спілкування.
В читальному залі на дитячому відділі, для хоробрих українських читачів, відбулась презентація дитячої книги Катерини Єгорушкіної «Мої вимушені канікули». У дівчинки Віри канікули не звичайні, а вимушені: спричинені війною. Разом з батьками й меншим братиком дівчинка переїжджає в підвал багатоповерхівки, ховаючись від обстрілів. Коли зникає вода, тато топить сніг, коли зникає тепло , зігріваються співом, як зникає з’язок вірять у безпеку рідних. Письменниця пропонує кілька порад від психологині Світлани Ройз , якщо відчуваєте що потрібна підтримка, коли вам страшно, варто повернути собі спокійне дихання. Вправи «Дихання човник», « Мильні бульбашки», «День народження».
Як почуватися в більшій безпеці? Вправи «Крило Янгола», «Простір безпеки», «Підтримка роду». Попри те, що це книжка про війну, та авторка намагалась подбати про кожного із вас. Огорнути теплом. Якщо вам сумно і нікого не буде поряд, уявіть янгола з величезними блакитними крильми, який зцілить вас.






















Коментарі