«Ще назва є, а річки вже немає»




19 квітня 2024року в Комунальнму закладі "Вінницький ліцей № 16", в 6-Г класі, на чолі з класним керівником , вчителем біології Гоца Оксаною Василівною, проведено екологічні читання «Ще назва є, а річки вже немає» (за мотивами творчості Ліни Костенко).

Торкаючись проблем охорони природи, відчинимо двері в дивовижно яскравий світ художнього слова Ліни Костенко. У Ліни Костенко вирізняються поезії, присвячені екологічній проблемі. Одна з них, чи не найбільш вражаюча - «Ще назва є, а річки вже немає». Річка загинула – від неї залишилась тільки назва, яка нагадує що все-таки була, живила благодаттю довкілля. Достатньо раз прочитати цю поезію і вона запам’ятається назавжди.

Ліна Костенко – геніальна українська поетеса, якій в поетичній майстерності немає рівних!

Улюблена поетеса міліонів людей!

Ідеї її творів на екологічну проблему _ «магнетичне поле природи»

Що зробила Ліна Костенко для України?

Схвалювала Революцію Гідності в Україні, неодноразово виїжджала в зону АТО підтримувати бійців добровольчих баталйонів, Нацгвардії,Зброєних Сил України! Сильна і незламна духом, приклад для українців.Представлені на виставку книги:

«Мадонна Перехресть» - ця книжка дуже особисте: вона присвячена коханій донці Оксані.

«Триста поезій» - до книги увійшли найвідоміші її вірші, з різних періодів

творчості – від ранньої поезії і до сьогодні, уривки з романів та поем. Це найповніше вибране поетеси.

«Річка Геракліта» - це міні збірка за часів Незалежності вже друкованих та нових поезій Ліни Костенко. (Геракліт грецьк.філософ) Цикли природи і вірші- осяяння, вірші- попередження, людського буття в збірці, людські почуття філософського осягнення Часу.

Кожного разу читаючи вірші Ліни Костенко відчуваєш їх по-новому!


































Коментарі