Презентація виставки-вітрини «Одвічна загадка Шекспіра» (до 460-річчя від дня народження Вільяма Шекспіра)

Шекспіру — 460!
І з приводу цього — наша виставка-вітрина «Одвічна загадка Шекспіра»!



    «Будь-хто і будь-де у світі може знайти щось близьке і зрозуміле для себе у творчості Шекспіра» – Нік Фулкер із фундації «Місце народження Шекспіра».




Shakespeare Day або Talk Like Shakespeare Day відзначається щорічно 23 квітня та присвячений вшануванню життя та творчості легендарного драматурга, поета й актора, що є найвидатнішим анлійських письменників.



    Твори Шекспіра мали значний вплив на літературу, театр і культуру, відлуння якого досі відчутне у сьогоденні в багатьох сферах суспільної культури. День Шекспіра — це можливість оцінити спадщину цієї культової постаті та дослідити незмінні теми та героїв його творчості.



    Принагідно варто згадати, що початок українських перекладів видатного стратфордця сягає творчості Пантелеймона Куліша та Михайла Старицького. Драматичні твори Шекспіра перекладали також Іван Франко, Микола Грабовський та Максим Рильський, не згадуючи вже про геніальні переклади Миколи Лукаша.



    Отже, святкування шекспірівської дати чітко вказує, що спадщина великого англійця є співзвучною не лише для англомовної аудиторії, а творчість Вільяма Шекспіра є справжнім надбанням цілого людства, і вже більш ніж 400 років не втрачає своєї універсальної цінності.



Коментарі