Відкриття виставки Шрі Чінмоя у музеї ім. М. М. Коцюбинського




16 травня в стінах музея-садиби Михайла Коцюбинського відбувся інтермедіальний захід з нагоди відкриття виставки картин Шрі Чінмоя.

У ньому взяли участь працівники Заклад культури "Вінницька міська централізована бібліотечна система" -- спікери проекту #_Під_спалахи_сирен_та_блискавиць Анастасія Дворницька та Леонід Борозенцев, а також завідувачка філії № 13 Віра Гранатова.
До мистецького вечора долучились вінницькі поети Тетяна Шкурак, Оленка Сонце, Альона Нікітіна та Олег Крушельницький, а також творчі представники філософських трактатів Шрі Чінмоя.







У просторій актовій залі розміщено величезну кількість живопосних шедеврів індійського філософа, кожен з яких доповнений авторськими цитатами. Відвідувачі мали можливість помедитивувати, долучитись до прочитання віршів, послухати пісень бенгальською мовою.
Лейтмотивом зустрічі стали міркування про мир, світло і добро. Старовинні інструменти, мелодії для душі. любовна та патріотична лірика, сакральний зміст картин -- це все забезпечило особливу атмосферу вечора.



Дякуємо організаторам за запрошення, працівникам музею за чудову вінницьку локацію, а гостям за участь.
Картинна галерея тут залишеться до 25 травня.

Коментарі