Поетичний вечір Ірини Берези



 21 травня у бібліотеці-філії13 Дворницька Анастасія та Леонід Борозєнцев провели творческий краєзнавчий вечір вінницької поетеси Ірини Березі під назвою "Життя після життя".







Сама назва заходу – символічна. Ірина Станіславівна вже багато років проживає та працює на теренах Вінниччини, а виключно на українській мові почала писати з початку повномасшабного у вторгнення.
Її поезії проникливі, болючі, справжні. Це поезії людини, яка покинула рідне місто, звичну рутину життя, втратилазнайомих та улюблену роботу, але попри все продовжила творити. Не можна залишити з байдужим до манери прочитання, темпу голосу, подачі літературного доробку.

Більшість віршів про пережиті переживання, щирі емоції, війну… Невелика їхня частина — інтимної лірики, адже за її словами «щастя любити тишу». Тим не менш, кілька віршів було писв'ячено її чоловікові, відомому фотохудожнику Vadim Vadkoz Kozlovsky. Вадим Андрійович представивши добірку своїх власних світлин у фоторяді, виведеного на проектор. Такі фото присутні мали змогу побачити вперше.
На заході передбачалося три частини, і наприкінці можна було поставити питання, поспілкуватися, поділитися враженнями. Живий діалог — саме про такі камерні заходи. Приємно було спостерігати позитивні емоції слухачів.
Дякуємо кожному, хто долучається до подібних заходів.
Приходьте, надихайтеся, слухайте українців, спілкуйтеся рідною мовою.

Коментарі