Презентація виставки-панорама «Чорнобиль – трагедія, що вчить цінувати життя»

 День пам'яті Чорнобильської трагедії...

26 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС.
Аварія на Чорнобильській АЕС викликала катастрофічне забруднення навколишнього середовища. Територія міста Прип'ять досі вважається непридатною для життя. Аварія сильно підірвала довіру громадськості до ядерної енергетики. З 1986 по 2002 рік у світі не було побудовано жодної атомної електростанції.
Точне число жертв аварії встановити не вдалося, оскільки багато людей вмирали через роки. За приблизними розрахунками, від аварії на ЧАЕС померло близько 4000 осіб. 30 співробітників АЕС померло в перші дні і тижні аварії, ще сотні тисяч людей померли в наступні кілька років від онкологічних захворювань і променевої хвороби.
26 квітня є днем пам'яті про саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії.
Сьогодні працівниками Бібліотека-філія 17 ВМЦБС відібрано ТОП-10 книг, які в більшості представляють собою документальний жанр та остаточно залишаться важливими для українського читача.
Під кожною обкладинкою наявний короткий бібілографічний опис -- тож можна одразу обрати саме свій примірник.
Читайте українське, пам'ятайте українське, поважайте українське!

















Коментарі