«Кохання — душі найвищий злет»

 «Кохання — душі найвищий злет»

    З нагоди найромантичнішого свята закоханих, дня Святого Валентина, спільними зусиллями бібліотекарів 17-ї та 6-ї філії, Анастасії Дворницької та Леоніда Борозєнцева, співробітників бібліотеки № 12 та творчої ініціативної групи «Coffee-battle» в рамках клубу "Літературне мереживо" відбувся поетично-музичний калейдоскоп «Кохання — душі найвищий злет».

    Любов — світле та прекрасне почуття, яке ми проявляємо до Батьківщини, до рідного міста, до близької людини, і, звичайно, до книги та до читання.

    На поетичний вечір було запрошено поетів Вінниччини та викладачів музичного лекторію "Дзвіночок" ВДМШ № 2 (Інна Сергеєва). Учасників свята привітала Світлана Травнева — авторка 10 книг, головний редактор журналу «Стожари Поділля», членкиня Вінницької обласної організації Національної спілки журналістів України, та прочитала кілька віршів з книги «Кохання як воно є», за якою Барським міським художнім аматорським театром була поставлена одноіменна вистава. Від серця до серця, наче естафету своїх почуттів, які і досі торкають душу, декламували авторські вірші поети: Марія Кушнеренко, Роман Костюк, Olena Kovalenko, Алена Кривко-Тарасюк, Svetlana Kotlyar, Вероніка Остапчук, Тетяна Шкурак, Тетяна Ліщішина та Віра Гранатова, яка є завідувачкою бібліотеки № 14.

    Порадували своїми музичними виступами заслужена артистка України Світлана Жевачевська з піснею «Черемшина», Оксана Шпетна з українською народною піснею «Ти казала прийди, прийди» та «Відлуння осені». Анастасія Смірнова — студентка Херсонського коледжу культури виконала грудневий вальс з кінофільму «Анастасія». Студентка Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича Софія Драчунська акомпонувала спікерам заходу. Не залишив байдужими і виступ саксофоніста Панасюка Антона з композицією Людвига ван Бетховена «Bagatelle».

    Захід відбувся у теплій та емоційно піднесеній атмосфері, звучали вірші не лише вінничан, а й відомих українських авторів, які співпрацють з літературно-художнім проектом «Під спалахи сирен та блискавиць», лунали відомі світові музичні композиції.

    Спікери заходу © Анастасія Дворницька & Леоніда Борозенцев.

    Фото © Марія Тархова, Оксана Мамчур

    Відеоряд для заходу надали вінницькі фотографи Вінницького Народного клубу фотомистецтва «Обрій»: © Костянтин Родигін, Михаил Михайлов, Марія Тархова.




Коментарі