Сергій Жадан: від 90-х до сучасності

      Сергій Жадан: від 90-х до сучасності  

    Приїзд до Вінниці топових українських літераторів  це завжди подія.

    Сергій Жадан — особистість різнобічна: одночасно поет, прозаїк, автор есе, перекладач і організатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих вистав і навіть акцій громадянської непокори.

    У книгах Сергія Жадана відбилися знакові події епохи: розпад СРСР, надії й розчарування, блукання умів, війна і пошуки виходу з кризи. І все це переломлюється  крізь призму людської особистості  живої, вдумливої, люблячої, яка страждає і намагається знайти опору в нещадному світі.


    "Сергій Жадан сьогодні — чи не найважливіша постать нової української літератури. Крім того, я сприймаю його як голос розуму і взірець чесної позиції письменника у наш розшарпаний час, у нашій вже вкотре в муках самонароджуваній країні".

© Олександр Ройтбур

    "Його ліричні вірші іноді зовсім не присвячені конкретній людині, це просто якась рефлексія, якийсь спалах. Але більшість з них — це реальні люди. Автор не хоче афішувати їхні імена, бо це люди, які опинилися на території війни". 

© Євгенія Науменко


    Харківський письменник, музикант та волонтер Сергій Жадан привозить до нашого міста низку своїх книжок, які нещодавно були перевидані в оновленому оформленні видавництвом Meridian Czernowitz, а також проводить низку концертів та автограф-сесію. 

    До його приїзду бібліотекарі філії №17 Анастасія Дворницька та Леонід Борозєнцев підготували книжкову виставку, щоб ширше ознайомити читачів із творчістю автора.

    На виставці представлено не лише книги автора: відвідувачі можуть ознайомитись з інтерв'ю та критичними матеріалами.

    Читаємо українською!
Поширюємо та популяризуємо найкраще українське!







Коментарі