Щирі та незламні

 Щирі та незламні 


Наразі по всій Україні розгорнуто майже чотири тисячі Пунктів незламності. Безпосередньо у Вінниці їх вже кілька десятків. Під час блекаутів на різноманітних локаціях можна отримати наступні послуги: обігрів, зарядку пристроїв, доступ до інтернету, розігрівання їжі, користування теплими ковдрами тощо.

Залежно від місцевості, Пункти відрізняються своєю специфікою. До прикладу, бібліотека-філія №17 ВМЦБС знаходиться у єдиному будинку всього району «Академічний», де встановлені сонячні батареї. Завдяки автономному електроживленню Пункт незламності користується широким попитом у населення: практично весь час тут є можливість підключитися до мережі Wi-Fi.

З цієї причини онлайн-робота та дистанційне навчання розпочинається з самого ранку, з моменту відкриття. Працівники щоденно ведуть облік відвідувачів, пропонують зручні місця кожному та слідкують за порядком. Незважаючи на невелику площу приміщення, зручність самого Пункту полягає у поділі бібліотеки на зони. Це дозволяє розмістити користувачів таким чином, аби вони не заважали один одному. Адже у філії потужний сучасний фонд та професіонали своєї справи, наші працівники. 

Під час довготривалих відключень освітлення батьки приводять дітей для можливості провести час у теплі за читанням книг, переглядом періодичних видань. Коли потреба у світлі зростає ще більше, бібліотека-філія №17 перетворюється на комфортний, надійний простір стабільності зв’язку, наявності тепла та єдності громадян. На випадок виходу з ладу встановленого у будинку альтернативного джерела енергії, Пункт оснащений генератором.

 










Матеріал підготовлений © Дворницька Анастасія, Борозєнцев Леонід


Коментарі