В Україні проживаєш, а чи мову гарно знаєш?

Мова – це велике досягнення людства. Дуже важливо для людського спілкування добре знати мови інших народів, але найперше досконало потрібно знати свою рідну мову. Ми живемо в Україні, в мальовничому і чарівному краї , наша рідна державна мова – українська. А ми, українці народ давній і працелюбний, співучий і відважний, добрий і щедрий. І мова у нас дуже мелодійна, багата. За красою звучання вона стоїть поряд з італійською та перською. А для нас вона найкраща у світі, бо рідною мовою з дитинства кожен вчився читати і писати, далі вдосконалювали свої знання, збагачували словниковий запас, бо слів у нашій мові є надзвичайно багато. Отож сьогодні, у бібліотеці ми проведемо вікторину, щоб більше про неї дізнатись і прагнути надалі розмовляти правильно і чисто, щоб кожному хотілося вас слухати і навчитися самому говорити українською мовою. 9 листопада - День української писемності та мови. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено 1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка. У листопаді 1997 р. був виданий указ Президента України «Про День української писемності та мови». У ньому сказано, що за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства встановлено День української писемності та мови. Свято відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора – Літописця.
До Дня української писемності та мови в бібліотеці проведено пізнавальну вікторину для розумних і допитливих "В Україні проживаєш, а чи гарно мову знаєш?"












Висловлюється подяка найактивнішим читачам за участь у вікторині: Свідерськім Софії та Анастасії, Нікуліній Вероніці, Гуменюк Софії, Малка Мілані, Матвію, Ваколюк Маргариті, Федоренко Роману та матусі Альоні, Волошину Ігорю, мамі Наташі, Савчуку Богдану.





 























Коментарі