Вінницька звукова книга. Ірина Нісіна


Пропонуємо в авторському виконанні уривки з книги Ірини НІСІНОЇ «Пальто мадам Гройсман», яка вийшла у ВИДАВНИЧОМУ ДОМІ «Моя Вінниччина» і була тріумфально презентована у Вінниці. Це збірка з повісті та оповідань, присвячених подіям у Вінниці, Жмеринці та житті земляків у ХХ столітті. Особлива увага приділяється Вінниці повоєнній, 1950-их років. З доброзичливим гумором, часом іронічно авторка озирається на прожите нами, на власні дитячі враження та спостереження. Адже вона – вінничанка, тут навчалася, виросла, працювала вчителькою мови і літератури у вінницькій школі. Книгою «Пальто мадам Гройсман» зацікавилися українські кінематографісти.
"Розчарую вас, це не мама Володимира Гройсмана, – сказала під час презентації письменниця. – Хоча з нею я була знайома, колись разом працювали у 29-й школі. Роботу над книгою почала ще тоді, коли Володимир Борисович не був міським головою. Образ мадам Гройсман автор «списала» з іншої мами – свого однокласника. І то тільки частково."        Ірина Нісіна
Нині Ірина Нісіна проживає з сім’єю в Австралії, там доглядає і свою 94-річну матір, колишню доброї слави завідувачку стаціонару Вінницької дитячої лікарні Зою Рувімовну. І в Австралії Ірина Нісіна разом з чоловіком продовжують сіяти розумне, добре, вічне, поширюють українське слово, звичаї в місцевій діаспорі. Ірина Нісіна – член Спілки слов’янських письменників України, завідувачка Бюро Спілки у Авcтралії. Не пориває зв’язків з рідною Вінницею.


Репортаж про візит Ірини Нісіної у Вінницю подаємо за посиланням - 

Коментарі