Вінницька звукова книга. Анатолій Жарук

 

Анатолій Жарук – нова зірка, що яскраво сходить на небосхилі подільської прози. Нещодавно газета «Літературна Україна» надрукувала великий уривок з нового історичного роману Анатолія «Поділлям із вогнем», присвяченого часам Гайдамаччини, героїчній боротьбі козаків-гайдамаків з польськими та російськими поневолювачами.

Сторінки нашої звукової книги (в трьох подачах) складають уривки з повісті Анатолія Жарука «Четверта усмішка», яка вийшла окремою книгою у вінницькому видавництві «Твори». В повісті йдеться про непросту долю талановитого випускника консерваторії, змушеного з різних обставин стати вуличним музикантом, граючи з товаришем на майдані перед ринком «Урожай». Як позбутися помилок і гріхів минулого,щоб всупереч невдачам все таки піднятися до творчих висот? Відповідь на це і дає пропонована увазі слухачів повість, події якої відбуваються в основному у Вінниці. Епіграфом до своєї розповіді автор вибрав слова японського класика: 

«Одного разу шторм скінчиться, і ти не згадаєш, як його пережив. Ти навіть не будеш впевнений у тому, чи закінчився він насправді. Але одна річ БЕЗЗАПЕРЕЧНА: коли ти вийдеш зі шторму, ти ніколи знову не станеш тією людиною, яка увійшла в нього. Тому що у цьому і був його сенс».        Харукі Муракамі 

Творча група, яка працювала над презентацією книги Анатолія Жарука (Влад Федорцов, Михайло Каменюк), будуть вдячні  слухачам за відгуки та побажання.

Анатолій Жарук. Четверта усмішка (уривки з повісті). Читає заслужений артист України Володимир Постніков.

Коментарі