Мій рідний край – земля моєї долі. Юрій Плясовиця


Юрій Плясовиця – заслужений архітектор України, член Національної спілки архітекторів та письменників України, дійсний член Академії будівництва України та Української Академії Наук, засновник і понад два десятиліття керівник приватної творчої архітектурно-проектної майстерні «Плясовиця».

Справжнє визнання Юрій Олексійович отримав саме за свої архітектурні проекти. За більше ніж 40 років стажу практичної архітектурної діяльності став автором понад 250 реалізованих проектів культового, житлового, громадського та промислового призначення. Нагороджений урядовими та релігійними відзнаками.

Неординарність мислення та сміливість допомогли йому зреалізувати свій творчий потенціал і в царині літератури. Митець зізнається, дебютуваву літературі зовсім недавно: перша книга була написана, коли автору виповнилось шістдесят. Попри це, його бібліотека власних книг вражає: більше десятка творів, що написані у жанрах публіцистики та мемуарів.

Трилогію «AVE VINNYTSIA» автор присвятив виключно Вінниці та вінничанам. Усі книги серії доповнюють розповідь про Вінницю багату на історичні події та цікавих людей. В межах проєкту «Мій рідний край – земля моєї долі» з нагоди Дня Вінниці Юрій Олексійович презентує уривки з першої та другої книг.



Коментарі