Літературні обрії Ніни Бічуї


« Літературні обрії Ніни Бічуї»
(До 85 річчя від дня народження Н. Бічуї)

Дорослішати і весело і важко водночас, адже на школярів чекають справжні людського призначення. Дитячий світ трохи гостріший і більше справдешній, і від того іноді жорстокіший, але завжди щиріший. Він для нас стає джерелом усього на світі, але нам не хочеться в ньому залишатися, бо людина повинна зрости… І саме про це книги Ніни Бічуї.
Нині читати – це модно. Є ті, хто любить читати, отже ми розгорнули книгу Ніни Бічуя оповідання «Де народжується сонце» й почали читати. В читанні оповідання приймали участь читачі: Єрхов Олексій, Стефанишен Тимофій, Горбань Дар'я, Горбань Марія, Іщук Софія.

Ніна Бічуя цікаві факти:
Народилася в Києві, більшу частину життя проживає у Львові. Дитинство припало на важкі воєнні та післявоєнні роки.
Ніна Бічуя – українська письменниця, літературознавиця, журналістка, перекладачка з польської мови, редакторка періодичних видань. дизайнерка сценічних костюмів та екс-завідувачка літературно-драматургічної частини театру для дітей та юнацтва у Львові.
Авторка публіцистичних творів, романів та низки книжок про дитинство для читачів шкільного віку.
Перша прочитана в дитинстві книжка — “Принц і злидар” Марка Твена. У п’ять років мама навчила Ніну відразу двох абеток: кирилиці й латини.
Ніна Бічуя має честь носити Орден Усмішки. Це міжнародна нагорода, яку присуджують діти. Перекладає з польської твори Ольги Токарчук, Яцека Бохенського, Людвіка Єжи Керна, Єжи Ґротовск.
Авторка книг «Дрогобицький звіздар», «Квітень у човні», «Родовід», «Бенефіс», «Десять слів поета», оповідань та повістей для дітей – «Канікули у Світлогорську», «Шпага Славка Беркути», «Звичайний шкільний тиждень», «Яблуня і зернятко».

" Письменниця яка дарує дітям радість."












Коментарі