Магія Купальської ночі


Івана Купала – одне з найдавніших та найсамобутніших свят в Україні. Схожі свята, присвячені літу та літньому сонцестоянню, відзначає більшість європейських народів. На нашій землі свято Івана Купала з давніх-давен символізувало зв’язок людини з природою і перехід до літнього циклу календарних дохристиянських свят. Надзвичайно колоритна, сповнена багатьма яскравими обрядами й безліччю легенд, ця дата досі зберігає магічну красу стародавніх ритуалів.


У межах співпраці Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад №15»  Вінницької міської ради та Бібліотеки-філії №17 Закладу культури Вінницької міської централізованої  бібліотечної системи  із вихованцями старшої групи «Веселі промінчики» проведено народознавчу мозаїку «Магія Купальської ночі». Діти дізнались історію цього містичного свята та пов’язані з ним народні традиції і прикмети.


Найцбільший інтерес  у вихованців викликала розповідь про цвіт папороті, адже за повірям той, хто знайде квітку, яка цвіте лиш одну мить, отримає неймовірну силу. Володар заповітної квітки розумітиме мову будь-якого створіння, зможе бачити заховані в землю скарби та матиме чудодійні можливості. 



Діти із задоволенням долучилися до майстер-класу із виготовлення чарівної квітки папороті та мали змогу ознайомитися із добіркою дитячих книг із даної теми. В день Івана Купала зичимо всім, щоб доля завжди була щедрою, природа навколо — прекрасною, а будні  — спокійними та яскравими! 




Коментарі