Щорічний книжковий фестиваль VinBookFest 2022. Відкриття.

 

         У Вінниці на початку війни на підтримку ініціативи МКІП та Держмистецтв щодо популяризації правдивого якісного літературного контенту, був започаткований мистецький проект #Під_спалахи_сирен_та_блискавиць, який передбачає різні форми спілкування з читачами, учасниками творчих клубів та потенційними користувачами бібліотек. Це — літературні відеозаписи за участю вінничан, а також серія творчих зустрічей-концертів наживо.


 

        Проект набирає популярності. Його презентацією цього року було відкрито щорічний книжковий фестиваль VinBookFest.

 
 

         Черговий літературно-художній «Спалах» відбувся 20 травня у приміщенні Кінотеатру «Родина» (Вул. Миколи Оводова, 47) за сприянням "Вінницької міської централізованої бібліотечної системи" та участю творчої ініціативної групи "Кофе-Баттл".

        На презентації звучали тексти як відомих в Україні та за її межами авторів, так і поетів-вінничан. Спікери заходу, співробітники Вінницької міської бібліотечної системи філій №17 та №6 Анастасія Дворницька та Леонід Борозенцев, знайомили слухачів з творами Богдани Гайворонської, Ганни Малігон, Марині Пономаренко, Тетяни Ковалевич, Ingi Gerda.

 




        З вінничан у концерті взяли участь Дар'я Паламарчук, Марина Кордонець, Тетяна Шкурак, Олег Крушельницький, Юлія Богута, Світлана Котляр, Олена Коваленко та Вероніка Остапчук.


        Доброю традицією стала співпраця з поетами музиканта гурту ANTARES, Вальтера Моссмана, та фотографів Вінницького Народного клубу фотомистецтва «Обрій» Максима Краснопіра та Костянтина Родигіна.

Коментарі