Письменник щедрого таланту

"Я все життя збираю людські долі" (Анатолій Дімаров)

Сьогодні виповнюється 100-років від дня народження відомого українського письменника, мемуариста, лавреата Шевченківської премії Анатолія Дімарова – патріарха української літератури, 92 роки життя якого вмістили в собі всі найпереламніші події в історії України ХХ століття.


На сторінках його біографії – розкуркулення родини, Голодомор, війна, на якій отримав важке поранення, цензура в журналістиці й згодом у літературі. Із основними віхами життєвого й творчого шляху письменника можна ознайомитися, переглянувши відеопрезентацію.


Також пропонуємо переглянути відео останнього інтерв’ю Анатолія Дімарова.


Популярний роман Анатолія Дімарова «І будуть люди» отримав нове життя 2020 року, коли знімальна група телеканалу СТБ за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України створила 12-серійний фільм, відновивши частини, які вирізала радянська цензура. Трикнижжя «І будуть люди» охоплює великий проміжок часу першої половини ХХ сторіччя – перша світова війна, революція, прихід радянської влади, колективізація та голодомор. Це історія і події, про які не можна забувати. Сподіваємось, що ця екранізація послужить поштовхом до читання роману.


Вінницька міська централізована бібліотечна система у своєму фонді зберігає чимало книг Анатолія Андрійовича різних років, тож запрошуємо до бібліотеки.

Прочитати уподобані книги улюбленого автора можна також у  віртуальній бібліотеці української літератури: АНАТОЛІЙ ДІМАРОВ - ПОВНІ ТЕКСТИ ТВОРІВ

Коментарі