#Прочитати: сучасна українська проза


Сьогодні у рубриці «Прочитати» роман Доржа Бату «Моцарт 2.0». Дорж Бату, справжнє ім'я Андрій Васильєв – український письменник бурятського походження, що з 2011 року живе та працює в США. У минулому журналіст, однак із 2013 року почав працювати у лабораторії на підприємстві, де виробляли та випробовували високотехнологічні деталі й вузли для космічних апаратів. З 2016 року працює оператором корекції траєкторій, спочатку в Центрі керування польотами NASA, а з 2020 року – в засекреченій  структурі.

Станом на 2021 рік видав чотири романи, які стали бестселерами в Україні: Франческа. Повелителька траєкторій (2018), Франческа. Володарка офіцерського жетона (2019), Моцарт 2.0 (2020) та Таємниця старого Лами (2021).



У романі «Моцарт 2.0» переплітаються вигадка й реальні та дуже цікаві факти про життя і творчість Моцарта, детективний сюжет за участі нової подруги композитора офіціантки Стейсі та роздуми про сенс життя. А завдяки QR-кодам із відеороликами, що розкривають секрети створення книжки, читачі поринуть в особливу атмосферу цієї історії!

Коментарі